0770-27 27 97 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Torktumlare/-skåp

Torktumlare/-Skåp

Torktumlaren är en ofta nödvändig resurs. Särskilt på vintertid då inte kläderna kan hängas upp utomhus. Torktumlaren är en av de utrustningar i hemmet som förbrukar mest energi. Därför är det viktigt att betrakta en torktumlare som en långsiktig investering med hänsyn till ekonomi och miljö. Det är inte alltid den billigaste torktumlaren som faktisk är billigast på lång sikt. Det finns olika torktumlartyper med många funktioner.

Torkkapacitet

Torktumlare finns i dag med kapacitet från typiskt 5 till 8 kg. Det är viktigt att avgöra hur stort ditt torkbehov är innan du köper.

Ångfunktion

Torktumlare med ång funktion kan ge ånga under torkningen så kläderna inte skrynklas. Ångan gör att fibrerna i kläderna rätar ut sig så det inte skrynklas.

Elektroniska eller tidsinställda

De flesta torktumlare idag är elektroniska. Det betyder att man kan välja program som t.ex. ”Skåpstorrt”, vilket betyder att torktumlaren stoppar när kläderna är helt torra. Det fungerar via en fuktsensor som registrerar när kläderna har uppnått den torrhetsgrad som är vald. När maskinen har kört önskat program stoppar den och avger sen ett bip, så du är medveten om att den är färdig. Det är också möjligt att ställa in maskinen för att köra ett visst antal minuter.
En tidsinställd maskin är inte fuktkontrollerad så den stoppas inte när kläderna är torra utan när tiden man valt är slut.

Ytterligare frågor

Vi hoppas att texten ovan har gett dig bättre förutsättningar för att välja rätt torktumlare. Har du ytterligare frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Favoriter

Stäng