0770-27 27 97 öppet i dag kl. 08:30-21:00
  • Måndag08:30-21:00
  • TisdagStängt
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Spisar

Spisar

Spisar är det traditionella sättet att kombinera ugn och spishäll. Det är oftast billigare än en inbyggs ugn och kräver ingen specialinredning. Spisen kan stå fritt eller mellan 2 köksskåp. Spisar finns i flera varianter (häll med -induktion, -gas eller -plattor), med olika mått och någon fås med 2 ugnar.

Energiklass

Energiklasserna går från G som är lägsta energiklassen och upp till A. De flesta spisar har idag energiklass A som är det mest energivänliga. Induktion är det mest energivänliga alternativet.

Ugnsvolym

Spisar finns i många olika storlekar. Även de spisar som har standard bredd på 60 cm har inte alltid samma ugnsvolym. Det är något du ska vara uppmärksam över.

Rengöring

Emaljerna i de flesta ugnar är idag riktigt goda, vilket underlättar rengöringen. Det finns dock hjälpmedel i vissa ugnar som underlättar rengöringen, det enda man ska göra själv är att torka ur med en trasa.

Aqua Clean

Några ugnar har detta rengöringsprogram som kallas Aqua Clean (vattenrengöring). Man häller en halv liter vatten i en bakplåtspanna, tänder för programmet Aqua Clean och så rengör ångan ugnen. Efter det ska ugnen torkas av med en trasa.

Katalys

Några ugnar fås med katalysrengöring, som är en beläggning på sidoväggarna och några gånger också på bakväggen i ugnen. Beläggningen bryter ner fett och smuts när ugnen blir varmare än 200 grader.

Pyrolys

Pyrolys är ett program som värmer upp ugnen till 500 grader, vilket resulterar i att allt fett och smuts i ugnen bränns och förkolnas. Det efterlämnas vit aska i ugnen och programmet tar ca 2 timmar. Ugnsdörren låser sig automatiskt när programmet arbetar och kan först öppnas när temperaturen har fallit till ca. 300 grader. Det enda du själv ska göra när pyrolysprogrammet är färdigt är att torka ur botten i ugnen med en trasa - sen har du en ugn som är lika ren som när den var ny.

Ytterligare frågor

Vi hoppas att ovanstående text kan hjälpa dig med att hitta rätt spis. Har du flera frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Favoriter

Stäng