0770-27 27 97 öppet i dag kl. 08:30-21:00
  • Måndag08:30-21:00
  • TisdagStängt
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Kylskåp

Kylskåp

Kylskåpet är hjärtat i vårt kök. Man skulle kunna tro att kriteriet för ett bra kylskåp är att den kan hålla maten kall och fräsch. Det finns flera dock aspekter som du bör ha i åtanke när du väljer ditt nya kylskåp. De flesta kylskåp levereras med dörrfästet i höger sida. Typiskt är dörren dock vändbar. Se i produktbeskrivelsen om dörren kan vändas.

Energiförbrukning

Alla kylskåp är märkta med EU’s energiklassificering. Denna går från G (störst energiförbruk) till A+++ (minst energiförbruk). Energiförbruk anges i kWh/år.

Kylkapacitet

Är ni en stor eller liten familj? Eller kanske bara 1 eller 2 i hushållet? Det är viktigt att värdera behovet. De minsta modeller är ca 50 cm i höjden och de största finns i upp till 200 cm. Utöver kapaciteten är det viktigt att undersöka vilka mått kylskåpet ska ha. Det finns många olika modeller, nedanför hittar du en förklaring på de olika modellerna.

Inredning

Det är viktigt att se på insidan av kylskåpet. Vissa kylskåp har fasta hyllor medan andra kylskåp har avtagbara.
Det kan vara skillnad på storleken på grönsakslådan och antalet dörrhyllor, önskar man flaskhylla ska man vara uppmärksam på att det inte alltid medföljer.

Speciella features

Idag finns det många olika funktioner på kylskåp bl.a. är 0-zoner populära. Det är en låda i kylskåpet som har lägre temperatur än resten av kylskåpet samt högre luftfuktighet, 0-zonen är perfekt till att förvara frukt, grönsaker, kött och mejeriprodukter då den lägre temperaturen ökar hållbarhetstiden på de olika matvarorna. Det finns också många belysningsmöjligheter, det senaste är LED-belysningen som ger ett klarare ljus, drar mindre ström och avger mindre värme.

BioFresh/PerfectFresh

Några kylskåp är utrustade med lådor för optimal lagring av grönsaker, kött, fisk och/eller mjölkprodukter, vilket utökar dina matvarors hållbarhetstid. Detta benämnas av några producenter BioFresh/PerfectFresh

Ytterligare frågor

Vi hoppas att texten ovan har gett dig bättre förutsättningar för att välja rätt kylskåp. Har du flera frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Favoriter

Stäng