0770-27 27 97 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Diskmaskiner

Diskmaskiner

Har man först haft en diskmaskin så är det ett hjälpmedel i köket som är svårt att undvara. Därför har vi alltid många diskmaskiner på eget lager, så vi snabbt kan leverera en ny maskin till dig om den gamla skulle bryta ihop.

Det är lätt att bli förvirrad av alla olika modeller som finns på marknaden. Det är därför viktigt att fastställa vad som är viktigt för dig; är det snabbprogram, ljudnivå, utseende, energi- och/eller vattenförbruk? Vi hoppas att nedanstående kan hjälpa dig.

45 cm bred

Till de lite mindre kök eller till dem som inte behöver så stor kapacitet, finns de diskmaskiner som endast är 45 cm breda. De er ett tunt sortiment och de finns i vitt, stål, svart och som integrerade.

Energiklass och energiförbrukning

De flesta diskmaskiner har energiklass A och använder inte speciellt mycket ström. Det är dock stor skillnad på vattenförbruket på de olika maskinerna, det vanligaste förbruket är 10-12 liter men på de nya maskinerna kan det ligga så lågt som 6 liter. Avgör hur viktigt det låga vattenförbruket är och välj inte bara för att det är det lägsta. Ett lågt vattenförbruk gör nämligen att maskinen skal arbeta hårdare för att diska. De första diskmaskinerna på marknaden använde omkring 60-70 liter vatten. Välj en maskin som har en förnuftig nivå mellan pris och förbrukning.

Betjäning och display

Maskinerna betjänas som regel i fronten eller på toppen. De integrerade maskiner betjänas i toppen, då fronten på maskinen är gömd bakom en kökslucka. De andra modellerna betjänas på fronten eller på toppen. Några modeller har en display som anger förbruk och resterande tid.

Ljudnivå

Diskmaskiner har en ljudnivå från 38 dB (A) och upp till 50 dB (A). Ligger ljudnivån omkring 44/22 dB (A) så kan man nästan inte höra något. Går man upp eller ner 3 dB (A) så är det en fördubbling eller halvering av ljudet. Avgör hur viktig ljudnivån är.

Program

De flesta diskmaskiner har de nödvändiga program som glas, tallrikar och till extra smutsig disk som t.ex. grytor och stekpannor. Några maskiner har automatiska program, fungerar att diskmaskinen scannar vattnet och stoppar när vattnet är rent och därmed är disken också ren.

Ytterligare frågor

Vi hoppas att ovanstående text kan hjälpa dig att hitta en diskmaskin som passar dina behov. Har du ytterligare frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Favoriter

Stäng