Det gick dessvärre något fel med sökningen. Vi beklagar besväret. Vi hoppas att du vill pröva igen senare.
0770-27 27 97
öppet idag kl. 08:30-21:00
Kontakta oss
på mejl här
Favoriter
Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Ny energimärkning för vitvaror


Från och med mars 2021 kommer det en ny energimärkningsskala som går från A till G på flera vitvaror. Det gäller tvättmaskiner, kombinerade tvätt/torkmaskiner, diskmaskiner, kylskåp (inklusive vinkylar). Detta beror på att EU har lanserat en ny energimärkning som ställer högre krav på prestanda, ekodesign och testmetoder. Det innebär t.ex. att en produkt med en nuvarande energimärkning A+++ kan bli klassad som B eller till och med D i det nya systemet utan att den totala energiförbrukningen har förändrats. Kraven för att uppnå energiklass A har dessutom skärpts så mycket att det förmodligen kommer att ta några år innan det kommer produkter som kan uppnå denna märkning.

Vid övergången från den gamla till den nya energiskalan ska nya vitvaror från tillverkarna levereras med båda energimärkningarna men endast den nuvarande energimärkningen behöver visas på vår hemsida. Vid mottagande av en produkt kan det därför i en period finnas två energimärkningar där exempelvis både A+++ (gamla skalan) och D (nya skalan) uppges. På grund av de nya testmetoderna och kraven kan den nuvarande och den nya energimärkningen alltså inte jämföras 1:1.

De nya EU-reglerna bidrar till att minska energiförbrukningen ytterligare och skyddar därmed miljön samtidigt som det blir det lättare för konsumenten att jämföra produkter. Läs mer om EU-projektet 2020 härNedan kan du läsa mer om vad förändringen innebär för varje produktkategori